Mainos
Mainos

Tanska vaatii joka EU-maalle omaa komissaaria

Tanska vaatii kaikille EU-maille omaa komissaaria EU-komissioon. Tanska ei ole ainoa valtio, joka vastustaa Ranskan ehdotusta EU-komissaarien pestien kierrättämisestä, sanoi Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen.

Asia nousee esille EU:n huippukokouksessa Nizzassa joulukuussa.
-Komission laillisuus ja hyväksyntä jäsenmaissa riippuu siitä, että jokaisella jäsenmaalla on komissaari. Ja komission mahdollisuus löytää sellaisia päätöksiä, joita tullaan kunnioittamaan riippuu myös sen laillisuudesta, sanoi Nyrup Rasmussen.

Ranskan mukaan komissio toimisi tehokkaammin, jos jäsenmailla olisi komissaari komissiossa vuorotellen. Ranskan mukaan komissio ei toimisi enää tehokkaasti, jos EU:n laajentuessa jokaisella jäsenmaalla olisi oma komissaarinsa.

Nykyisin komissaareja on 20. Viidellä suurella jäsenmaalla on tällä hetkellä kaksi komissaaria ja tarkoituksena on, että ne luopuisivat toisesta komissaarista ja korvauksena tästä saisivat lisää ääniä ministerineuvostossa. Suomi on komissaarikysymyksessä samoilla linjoilla kuin Tanska.

(STT-RB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme