Mainos
Mainos

Tanska vapautti Kööpenhaminan ilmastogaalan kuokkavieraat

Tanskan poliisi vapautti keskiviikkona neljä Greenpeace-järjestön aktivistia, jotka olivat tunkeutuneet Kööpenhaminan ilmastokokouksen aikana pidetyille juhlaillallisille. Nelikkoa oli pidetty vankina peräti kolme viikkoa.

Pidätetyistä kaksi oli juhlapukuihin pynttäytyneenä luovinut sisään 17. joulukuuta pidettyyn valtionpäämiesten gaalaan, kolmas oli esittänyt heidän turvamiestään. Sisälle päästyään he olivat avanneet "Poliitikot puhuvat - johtajat toimivat" -banderollin. Joukon neljäs oli ulkopuolella odottelemassa.

Greenpeacen mielestä pitkälle pidätysajalle ei ollut mitään perusteita.

- Tämä oli käytännössä tuomio ilman oikeudenkäyntiä. Pidätysajan mitta ei ole missään suhteessa heidän tekemäänsä mielenilmaukseen, syytti järjestön edustaja Mads Christensen.

Nelikkoa syytetään laittomasta tunkeutumisesta, virkavallan anastamisesta ja asiakirjaväärennöksestä. Aktivistit ovat kotoisin Espanjasta, Norjasta, Sveitsistä ja Hollannista.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme