Mainos
Mainos

Tanskalainen kansanpuolue: Jo turvapaikan saaneet takaisin kotimaahansa

Ulkomaalaisiin nuivasti suhtautuva Tanskalainen kansanpuolue vaatii, että Tanskasta jo turvapaikan saaneita pakolaisia voitaisiin palauttaa takaisin entiseen kotimaahan, jos olot siellä ovat turvalliset.

-On paljon pakolaisia, jotka eivät halua kantaa korttaan kekoon tanskalaisen yhteiskunnan hyväksi, sanoo puolueen puheenjohtaja Pia Kjärsgaard Berlingske Tidende -lehdelle. -Pysyvän oleskeluluvan saaminen ei tarkoita, että voi käyttäytyä miten tahansa.

Tanskalaisen kansanpuolueen tuen avulla Tanskan hallitus on kiristänyt turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan. Tiukennetut määräykset tulivat voimaan heinäkuun alussa.

Hallituspuolueet - liberaalinen venstre ja konservatiivipuolue - eivät kuitenkaan tue Kjärsgaardin tuoreinta esitystä.

Konservatiivipuolueen edustaja Else Theill Sörensen painottaa, että pysyvää oleskelulupaa ei voida vetää takaisin. Venstren edustaja totesi puolestaan, että Kjärsgaardin ehdotus on perustuslain vastainen ja lisäksi säädytön.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme