Mainos
Mainos

Tanskalainen spermapankki vaikeuksissa

Tanskassa on kaavailtu verouudistusta, jonka myötä sperman luovuttajan on ilmoitettava tulonsa verottajalle. Miehistä valtaosa aikoo lopettaa luovuttamisen, mikäli uudistus toteutuu.

Maailman suurin spermapankki, tanskalainen Cryos pelkää suunnitteilla olevan verotusuudistuksen vähentävän radikaalisti luovuttajien määrää.

Tanskassa suunnitellaan, että miesten tulisi ilmoittaa sperman luovuttamisesta saadut tulot verottajalla. Uudistuksen pelätään uhkaavan luovuttajien anonyymiyttä. Cryosin mukaan kolme neljästä luovuttajasta on todennut, että he lopettaisivat luovuttamisen, jos tulot on ilmoitettava verottajalle.

Uudistus menee vielä parlamentin käsittelyyn.

Tanskassa luovuttajan henkilöllisyyttä on tähän saakka suojeltu tiukasti, minkä vuoksi maan hedelmällisyysklinikoille tulee runsaasti naisia maan rajojen ulkomailta. Cryosin edustajan mukaan noin 40 prosenttia tanskalaisklinikoilla hoidetuista naisista on ulkomaalaisia. Määrä on kasvussa.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme