Mainos
Mainos

Tanskalainen teinityttö radikalisoitui islamista – ja tappoi äitinsä

15-vuotias teinityttö tappoi äitinsä Tanskassa sen jälkeen, kun hän oli radikalisoitunut Isisin kannattajaksi, kirjoittaa brittilehti The Telegraph.

Tyttö tappoi nukkuvan äitinsä iskemällä häntä veitsellä yhteensä 20 kertaa. Tätä ennen tyttö oli katsellut tuntien ajan YouTubesta Isisin mestausvideoita.

Murhan jälkeen tyttö soitti poliisille kertoakseen rikoksesta.

– Kuulin äitini kirkuvan. Katsoin ulos ikkunasta ja näin valkoihoisen miehen juoksevan pois. Tulkaa tänne, täällä on verta kaikkialla, tyttö oli oikeuden mukaan sanonut poliisille.

Tämän jälkeen tyttö oli jäänyt tyynesti odottamaan poliisin tuloa. Poliisit löysivät hänet rikospaikalta katselemassa videoita kännykältään. Kun poliisit kysyivät, missä hänen äitinsä oli, tyttö oli osoittanut yläkertaan vaivautumatta keskeyttämään videoiden katselua.

Suunnitteli matkustavansa Syyriaan

Lehden mukaan tyttö oli radikalisoitunut sen jälkeen, kun hän oli tavannut irakilaisen poikaystävänsä lähellä kotiaan sijaitsevassa pakolaiskeskuksessa Kvisselissä. Tyttö oli alkanut seurustella 39-vuotiaan miehen kanssa. Tätä ennen tyttö oli seurustellut myös toisen irakilaismiehen kanssa.

Tytöllä ja hänen 39-vuotiaalla poikaystävällään oli ollut muun muassa tapana rentoutua iltaisin katselemalla YouTubesta Isisin mestausvideoita. Tytön isäpuolen mukaan irakilainen poikaystävä oli radikalisoinut tytön.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi ollut erittäin huonoa seuraa tytärpuolelleni, isäpuoli kertoo oikeudenkäynnin yhteydessä.

Oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että tyttö oli näyttänyt ennen murhaa kaksoissisarelleen veitsen, jolla hän oli kertonut aikovansa tappaa heidän äitinsä. Hänen sisarensa oli kuitenkin luullut, että kyseessä oli vitsi.

Tyttö oli kiistellyt niin usein äitinsä kanssa pakkomielteestään Isisiä kohtaan ja suhteestaan irakilaiseen poikaystäväänsä, että hänen kaksoissisarensa oli kokenut välttämättömäksi lähteä kotoa.

Syyttäjän mukaan tyttö oli myös suunnitellut matkustavansa Syyriaan taistellakseen Isisin joukoissa.

Molemmat tuomittiin

Oikeudessa tyttö syytti poikaystäväänsä äitinsä murhasta. Poikaystävä taas väitti olevansa syytön ja saapuneensa taloon vasta, kun tytön äiti oli jo kuollut. Oikeus ei pystynyt todistamaan, kuka lopulta oli puukottaja. Molemmat todettiin syyllisiksi.

Isäpuolen mukaan oikeuspsykologit löysivät tytöstä myös jonkin verran merkkejä psykopaattisista piirteistä.

– En koskaan villeimmissä unissanikaan olisi uskonut, että hän voisi ajatella tekevänsä jotain tällaista. Hänellä oli äiti, joka rakasti häntä ja teki kaikkensa auttaakseen häntä, isäpuoli sanoo.   

Hän kertoo pelkäävänsä, että tyttö radikalisoituu vielä lisää yhdeksän vuoden vankeustuomionsa aikana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme