Mainos
Mainos

Tanskalaiset äänestävät parlamenttivaaleissa

Hallituspuolueet ovat mielipidekyselyjen mukaan ennakkosuosikkeja, vaikka sosiaalidemokraatit ovat hieman nostaneet kannatustaan vaalien alla.

Tanskalaiset valitsevat tänään maalle uuden parlamentin. Sekä porvarillinen hallituspuolue venstre että sosiaalidemokraatit ovat kampanjoissaan nostaneet esiin hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, kuten koulutusta ja lapsiperheiden asemaa. Ulkomaalaispolitiikka sen sijaan ei ole enää ollut aivan yhtä laajasti esillä kuin viime vaaleissa neljä vuotta sitten.

Viimeisimpien mielipidemittausten mukaan sosiaalidemokraatit ovat kirineet hieman vaalien alla. Hallituskumppanukset venstre ja konservatiivit tukipuolueineen ovat silti kyselyjen mukaan ennakkosuosikkeja.

Vaaleissa on kaksi pääministeriehdokasta, venstreä edustava nykyinen pääministeriAnders Fogh Rasmussen ja sosiaalidemokraattien Mogens Lykketoft.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme