Mainos
Mainos

Tanskalaiset haluavat pitää oman komissaarin

Tanskalaiset eivät halua missään tapauksessa luopua omasta komissaarista EU:n komissiossa, selviää perjantaina julkistetusta mielipidekyselystä.

Kyselyn mukaan 78 prosenttia tanskalaisista vastustaa EU:n tulevaisuuskonventin ehdotusta, jonka mukaan komissioon valittaisiin yksi komissaari kustakin jäsenmaasta, mutta vain viidellätoista komissaarilla olisi äänioikeus. Vain 12 prosenttia tanskalaisista oli valmis hyväksymään tulevaisuuskonventin komissioehdotuksen, joka on määrä ottaa käyttöön sen jälkeen kun EU laajenee 25-jäseniseksi ensi vuonna.

Tanskassa on määrä järjestää ensi vuonna kansanäänestys uudesta EU-sopimuksesta. Pääministeri Anders Fogh Rasmussenin hallitus olisi tarkkailijoiden mukaan suurissa vaikeuksissa, jos hallitus yrittäisi saada sopimuksen hyväksyttyä ilman että Tanskalle olisi siinä luvattu oma äänivaltainen komissaari.

Myös Suomessa on vaadittu oman komissaarin säilyttämistä ja torjuttu tulevaisuuskonventin esittämä malli.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme