Mainos
Mainos

Tanskalaiset vapauttivat merirosvojen kaappaaman aluksen

Tanskalaiset erikoisjoukot ovat vapauttaneet merirosvojen kaappaaman rahtialuksen miehistöineen Adeninlahdella. EU:n merirosvouksen vastaisen yksikön mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun länsijoukot ovat hyökänneet kaapattuun alukseen.

Merirosvot sieppasivat slovenialaisomisteisen Ariella-rahtilaivan aiemmin tänään. Laivan miehistön onnistui lähettää hätäviesti, jonka Somalian vesillä partioivat kansainväliset joukot havaitsivat.

Ariellan yli lentäneet Navforin joukot näkivät aseistettuja merirosvoja laivan kannella ja hälyttivät lähellä olleen tanskalaisen Nato-aluksen. Tanskalaiset erikoisjoukot nousivat Ariellalle ja vapauttivat sen 25-henkisen miehistön. Samaan aikaan venäläiset joukot saivat lähistöltä kiinni merirosvojen laivan.

Ariellan miehistössä oli Bulgarian, Filippiinien, Slovakian, Intian ja Ukrainan kansalaisia. Heidän kaikkien kerrotaan olevan kunnossa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme