Mainos
Mainos

Tanskalaiskeksijä Peter Madsen pysyy vangittuna epäiltynä ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta

Tanskalaiskeksijä Peter Madsen pysyy vangittuna epäiltynä ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Oikeus päätti jatkaa vangitsemista neljällä viikolla.

Madsenin mukaan ruotsalaistoimittaja Kim Wall kuoli painavan luukun pudottua auki ja osuttua Walliin sukellusveneen noustessa pintaan. Madsen antoi selityksen tapahtumista murhaoikeudenkäynnin syyttäjälle.

Syyttäjä katsoo, että Madsen tulee pitää vangittuna murhasta epäiltynä. Erikoissyyttäjä Jakob Buch-Jensen korostaa, että Madsen on nyt muuttanut kertomustaan tapahtumista.

Buch-Jensen julkisti medialle Madsenin selityksen, jonka tämä antoi oikeudenkäynnissä tänään. Madsenin mukaan kaksikko teki sukellusveneellä noin kahden tunnin sukelluksen. Kun he olivat nousemassa pintaan, irtosi sukellusveneestä Madsenin mukaan auki luukku, joka osui Walliin. Toimittajalla oli Madsenin mukaan luukun osuttua kramppeja eikä hänellä tuntunut pulssia.

Madsen kertoo päättäneensä sen jälkeen upottaa sukellusveneensä ja tehdä itsemurhan. Veneen upotessa Madsen kertoo kuitenkin suunnanneensa nopeasti rantaan, koska hän sanoo halunneensa nähdä vielä vaimonsa.

Madsenin epäillään murhanneen 30-vuotiaan ruotsalaistoimittajan sukellusveneessään. Tämän jälkeen hänen epäillään paloitelleen ruumiin ja heittäneen osat mereen.

Madsen on sanonut "haudanneensa" Wallin onnettomuuden jälkeen mereen. Madsen väitti oikeudessa, että Wallin ruumis oli kokonainen silloin, kun hän heitti sen mereen.

Madsen tunnustaa asianajajansa mukaan hautarauhan rikkomisen mutta ei murhaa.

Oikeudessa kävi ilmi, että sekä Madsenin että Wallin matkapuhelimet ovat edelleen kateissa.

Wallin torso löydettiin 21. elokuuta eli kymmenen päivää sen jälkeen, kun Wall katosi. Ruumiista löytyi metallia, jonka tarkoituksena oli ilmeisesti upottaa ruumis. Madsenin sukellusveneestä löydettiin Wallin verta.

Wallin tarkoituksena oli kirjoittaa lehtijuttu keksijästä ja tämän itse rakentamasta sukellusveneestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme