Mainos
Mainos

Tanskalaispoliitikko kohautti kommenteillaan: "Siirtolaisia päin tulisi ampua" – korjasi myöhemmin puhuneensa "varoituslaukauksista"

Tanskalaispoliitikko julisti vastikään, että Eurooppaan laivalla saapuvia siirtolaisia kohti tulisi ampua. Nyt hän on korjannut sanomisiaan ja kertonut puhuneensa "varoituslaukauksista".

Kommenteillaan kohun aiheuttanut poliitikko Kenneth Kristensen Berth on Tanskan toiseksi suurimman, oikeistopopulistisen ja maahanmuuttovastaisen Tanskan kansanpuolueen kansanedustaja ja puolueen EU-asioista vastaava henkilö.

Brittiläisen The Guardian -lehden mukaan Berth on sanonut, että hänen ampumiskommenttinsa on voitu tulkita väärin. Hänen mukaansa siirtolaisia kohti voitaisiin kuitenkin ampua varoituslaukauksia ”Euroopan unionin rajojen suojelemiseksi”.

Miehen puheet ovat saaneet kannatusta Tanskan kansanpuolueen sisällä.

– Minun on vaikea sanoa muuta kuin että olen hänen kanssaan samaa mieltä, puolueen varapuheenjohtaja Søren Espersen kommentoi puoluetoverinsa ajatuksia The Guardianin mukaan. Espersen kuitenkin lisäsi, että tilanteet, jossa varoituslaukauksia jouduttaisiin ampumaan olisivat todennäköisesti todella harvinaisia.

Berthin puheet on kuitenkin tyrmätty laajalti niin oppositiossa kuin Tanskan keskusta-oikeistolaisessa hallituspuolue Venstressäkin.

– Varoituslaukaus ammutaan, kun halutaan ilmaista, että seuraava laukaus osuu, ellet lopeta puuhiasi, Venstren edustaja Jakob Ellemann-Jensen totesi The Guardianin mukaan.

– (Varoituslaukauksesta) seuraa väkivaltaa. Se ei ole OK.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme