Mainos
Mainos

Tanskalta lisää joukkoja Irakiin

Tanska lähettää lisää sotilaita Irakiin. Maan parlamentti päätti asiasta eilisiltana. Kolme vasemmistopuoluetta jäivät äänestyksessä vähemmistöön, kun hallituksen esitys 90 sotilaan lähettämisestä hyväksyttiin selvän enemmistön turvin.

Parlamentti ei sen sijaan päättänyt vielä, hyväksyykö se hallituksen kaavaileman kuuden kuukauden pidennyksen tanskalaisjoukkojen Irak-tehtävälle. Oppositiossa olevat sosiaalidemokraatit vaativat, että asiaa ei saa ratkaista ennen YK:n turvallisuusneuvoston uutta Irak-päätöslauselmaa. Tanskan joukkojen nykyinen valtuutus on voimassa tämän vuoden loppuun.

Tanskalaisosasto toimii brittien alaisuudessa Basran seudulla. Lisäjoukkojen myötä tanskalaisosaston vahvuus Irakissa kasvaa viiteensataan. Irakia miehittämässä olevista maista muun muassa Norjalla on Irakissa vajaat 200 sotilasta ja Virolla 43.

(MTV3-AFP-TT-Ritzau-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme