Mainos
Mainos

Tanskan lakonuhka väistymässä

Tanskan teollisuuden alan ammattiliitot ja työnantajat pääsivät maanantaina yksimielisyyteen uudesta kaksivuotisesta sopimuksesta, osapuolet kertoivat. Suurlakon uhka näyttää näin väistyvän Tanskassa.

Kuljetus- ja rakennusalojen on vielä saatava aikaan omat sopimukset, mutta yleensä ne ovat seuranneet suuren teollisuusalan liiton CO-Industrin esimerkkiä.

Teollisuusalan neuvotteluosapuolet tekivät työtä läpi yön lyödäkseen lukkoon sopimuksen yksityiskohdat. Sopimuksen mukaan teollisuuden vähimmäispalkkoja nostetaan tänä ja ensi vuonna kahdella kruunulla ja äitiyslomasta maksettavia korvauksia korotetaan.

Pääsovittelijana toimivan Asbjörn Jensenin on määrä jatkaa maanantaina neuvotteluja liikenne- ja rakennusalan edustajien kanssa. Sopimusten syntymisen takarajaksi on asetettu 31. maaliskuuta. Tarkkailijoiden mukaan lähes koko maan pysäyttävän suurlakon uhka näyttää kuitenkin jo väistyneen.
(STT-AFP-RB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme