Mainos
Mainos

Tanskan maahanmuuttoministeri: Lapsia ei pitäisi pakottaa tutustumismatkoille vanhempiensa kotimaihin

Tanskan maahanmuuttoministeri Inger Støjbergin mukaan maahanmuuttajaperheet, jotka lähettävät lapsiaan väkipakolla tutustumaan vanhempiensa kotimaihin ja niiden kulttuuriin, eivät osoita sitoutumista Tanskaan. Asiasta kertoo tanskalainen uutissivusto The Local.

Ministeri Inger Støjbergin mukaan vanhemmilla ei tulisi olla oikeutta pakottaa lapsiaan tutustumaan kotimaahansa vastoin tahtoaan.

– Teen kaikkeni estääkseni lasten lähettämisen väkisin vanhempiensa kotimaahan, Støjberg sanoo maahanmuuttoministeriön tiedotteessa.

"Lapsia on lähetetty ulkomaille myös avioitumaan"

Matkojen tarkoituksena on tutustuttaa lapsi paremmin vanhempiensa kotimaahan, kulttuuriin ja kieleen.

Ministeriön mukaan lapsia on lähetetty ulkomaille myös avioitumaan vastoin tahtoaan. Joissain tapauksissa sukulaiset ovat estäneet lapsia palaamasta Tanskaan.

– Se, että vanhemmat lähettävät lapsiaan näille matkoille, osoittaa, etteivät he ole sitoutuneet Tanskaan, Støjberg sanoo.

Matkat voivat huonontaa lasten koulumenestystä

Maahanmuuttoministeriö on tilannut selvityksen siitä, kuinka paljon tämäntyyppisiä matkoja on tehty vuoden 2005 jälkeen. Raportin on määrä valmistua ensi vuonna.

Støjbergin mukaan matkoilla voi olla haitallinen vaikutus lasten koulumenestykseen, kielitaitoon ja Tanskassa luotuihin sosiaalisiin suhteisiin.

Myös Tanskan sosiaalidemokraatit, Sosialistinen kansanpuolue ja Tanskan kansanpuolue ovat ilmoittaneet vastustavansa matkoja. Puolueet esittävät, että maahanmuuttajataustaisilta perheiltä, jotka lähettävät lapsensa väkisin ulkomaille, pitäisi peruuttaa oleskelulupa.

Jos Tanskan parlamentissa järjestettäisiin asiasta äänestys, näillä kolmella puolueella olisi äänienemmistö.

Tanskan nykylain mukaan lasten ulkomaille pakottamisesta voidaan määrätä maksimissaan kahden vuoden vankeusrangaistus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme