Mainos
Mainos

Tanskan tankkerionnettomuus maan historian vakavin

Tanskan itärannikolla varaudutaan maan historian suurimpaan ympäristötuhoon viimeöisen öljytankkeri-onnettomuuden vuoksi.

-

Mereen pääsi ainakin 1500 tonnia öljyä, kun polttoöljylastissa ollut tankkeri törmäsi rahtialukseen Saksan ja Tanskan välisellä merialueella. Saksa, Tanska ja Ruotsi ovat lähettäneet onnettomuuspaikalle öljyntorjuntakalustoa. Kova tuuli on kuitenkin vaikeuttanut öljyn keräämistä.

Tankkerin kylki repeytyi törmäyksessä, ja raakaöljyä ehti päästä mereen, ennen kun repeämä onnistuttiin tukkimaan. Tankkeri oli matkalla Göteborgiin. Tuulen nopeus alueella oli yli 18 metriä sekunnissa, ja aallot olivat voimakkaita. Siksi öljyn kerääminen talteen voi osoittautua vaikeaksi.

Vuotanut öljy kulkeutuu todennäköisesti pohjoiseen päin kohti tanskalaista Mönsin saarta. Öljytankkeri kulkee Marshall-saarten lipun alla. Kyproslainen rahtialus kuljetti sokeria.
(MTV3-SVT-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme