Mainos
Mainos

Kahta poliisia ja siviiliä ammuttu Tanskassa – poliisi etsii tätä miestä

Tanskassa Kööpenhaminan Christianiassa on ammuttu kahta poliisia. Toinen poliiseista on saanut osuman päähän ja toinen jalkaan, kertoi Tanskan poliisi Twitterissä.   

Päähän osuman saanut poliisi on haavoittunut hengenvaarallisesti. Molemmat haavoittuneet poliisit vietiin välittömästi leikkaukseen.  

Lisäksi ampumisessa on haavoittunut yksi siviili. Hän sai osuman reiteensä luodista, joka ei ollut lähtöisin poliisien aseista.  

Ampujaa ei ole toistaiseksi tavoitettu. Poliisi kuitenkin ilmoittaa saaneensa selvitetyksi epäillyn henkilöllisyyden. Mies on virkavallalle entuudestaan tuttu Kööpenhaminan huumepiireistä. Poliisi luonnehtii häntä vaaralliseksi.  

– Tiedämme, kuka olet. Antaudu, sillä löydämme sinut ennemmin tai myöhemmin, poliisi totesi ampujalle julkisuuden kautta suunnatussa viestissä.  

Ampuminen tapahtui poliisien rutiinitehtävän yhteydessä Christianiassa.  

Mittava poliisioperaatio

Christianiassa on ollut aamuyön ja aamun ajan meneillään suuri poliisioperaatio. Poliisi on kehottanut sivullisia pysymään pois alueelta.

Tanskan TV2:n mukaan raskaasti aseistautuneet poliisit sulkivat kaikki Christianiaan vievät tiet ja kadut.  

Nimettömänä pysytellyt silminnäkijä kertoi Ekstra Bladet -lehdelle kuulleensa ainakin kahdeksan tai yhdeksän laukausta.  

Toinen silminnäkijä sanoi Aftonbladet-lehdelle, että automaattiaseilla varustautuneet poliisit vaativat kaikkia alueen kaduilla tapaamiaan näyttämään kätensä. Jotkut seudun asukkaat ovat valittaneet, että he eivät ole päässeet katujen sulkemisen takia yöllä moneen tuntiin kotiinsa.  

Useita Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön välillä liikkuvia junia on Aftonbladetin mukaan pysäytetty poliisin määräyksestä. Myös poliisi Ruotsin puolella Malmössä on nostanut valmiuttaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme