Mainos
Mainos

Tanskassa selkkaus Hägglund-äänestyksen takia

Tanskassa vaaditaan jo puolustusvoimien komentajan eroa EU:n sotilaskomitean puheenjohtajasta käydyn äänestyksen jäljiltä.

Gustav Hägglund

Tanskan sosialistisen kansanpuolueen puheenjohtaja Holger Nielsen vaati tänään, että puolustusvoimien komentaja Christian Hvidt on erotettava, koska hän äänesti vastoin Tanskan hallituksen ohjetta suomalaista kenraali Gustav Hägglundia EU:n sotilaskomitean puheenjohtajaksi.

Hvidt oli Nielsenin mukaan saanut hallitukselta kahteenkin otteeseen kirjallisen ohjeen, että hänen oli äänestettävä toisin kuin sitten tapahtui. Tanskan puolustusministeri Jan Tröjborg selosti tänään parlamentin ulkopoliittiselle valiokunnalle äänestystä, jossa Gustav Hägglund 26. maaliskuuta Brysselissä valittiin EU:n sotilaskomitean puheenjohtajaksi. Häggund voitti äänestyksessä italialaisen kenraalin Mario Arpinon äänin 8-7.

Hvidt äänesti Hägglundia, vaikka monet Tanskassa ja sen ulkopuolella ovat olleet sitä mieltä, ettei Tanskan olisi pitänyt edes osallistua valintaan, koska Tanska on jättäytynyt EU:n sotilaallisen yhteistyön ulkopuolelle. -Tänään saamastamme selvityksestä ilmenee yksiselitteisesti, että puolustusvoimien komentaja on tehnyt itse itsensä mahdottomaksi tehtäväänsä, Nielsen sanoi.
-Hänen ja hallituksen välillä on ollut erimielisyyksiä tässä asiassa. Mutta puolustusvoimien komentaja teki niin kuin tahtoi vastoin hallituksen toivomusta. Hänet on siksi erotettava.

Nielsen sanoi myös olevansa pettynyt siitä, että puolustusministeri Tröjborg on sanonut luottavansa edelleen Hvidtiin.
(STT-RB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme