Mainos
Mainos

Tanskassa sinikielitautia lampaalla

Sinikielitauti tarttuu lampaisiin ja lehmiin, mutta ei ihmisiin. Tartunnan saaneen eläimen kieli muuttuu siniseksi ja se saattaa kuolla kahden viikon sisällä.

Bluetongue- eli sinikielitauti on ehtinyt jo Tanskaan asti. Tautia on tavattu lampaassa Lollandin saarella, kertoo uutistoimisto Ritzau.

Viranomaiset ovat määränneet tiukkoja rajoituksia 150 kilometrin säteellä Saksköbingistä, mistä tautitapaus löydettiin. Erityisen tarkat määräykset koskevat Lollandin ja Falsterin saaria.

Märehtijöitä vaivaavan taudin vuoksi rajoituksia on jo Etelä-Tanskassa, koska tautia on esiintynyt Saksassa. Viime aikoina sitä on tavattu myös Britanniassa.

Sinikielitauti tarttuu lampaisiin ja lehmiin, mutta ei ihmisiin. Tartunnan saaneet eläimet kuolevat parin viikon sisällä tai niiden toipuminen kestää pitkään. Sinikielitauti tarttuu mäkäräisten ja tiettyjen sääskilajien välityksellä kuten malaria.

(MTV3-STT–Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme