Mainos
Mainos

Uusia ebolaepäilyjä Euroopassa – Tanskan epäily aiheeton

Uusia ebolaepäilyjä tuli torstaina esille Euroopan maista ainakin Ranskassa ja Espanjassa. Sen sijaan tanskalaisen ebolaepäily osoittautui aiheettomaksi, kertoi tanskalainen uutiskanava TV2 News torstai-iltana.  

Tanskalainen oli ollut Lääkärit ilman rajoja -järjestön työssä Länsi-Afrikassa. Hänet oli otettu aiemmin torstaina hoitoon Hvidoren sairaalaan Kööpenhaminassa.

Ranskalaismedian mukaan Pariisissa sairaalahoitoon kuljetettiin hoitaja, joka oli ollut tekemisissä Liberiasta tartunnan saaneen vapaaehtoisen sairaanhoitajan kanssa. Tartunnasta ei ollut varmuutta torstaina alkuillasta.  

Espanjassa tautiepäily oli lentokoneessa. Air France -yhtiön Nigeriasta Pariisin kautta Madridiin lentäneen koneen matkustaja oli alkanut täristä kesken lennon. Kun kone laskeutui, ebolaepäilty kuljetettiin poliisisaattueessa sairaalaan ja matkustajat evakuoitiin.

Ebolaan on kuollut noin 4500 ihmistä, melkein kaikki Länsi-Afrikassa. Euroopassa ja Yhdysvalloissa on kuollut yhteensä muutama ihminen. Espanjassa tauti on tarttunut yhteen hoitajaan ja Yhdysvalloissa kahteen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme