Mainos
Mainos

Tapa se tämäkin - marmorikuulilla presidentiksi

Gambiassa äänestetään tänään uudesta presidentistä ja pyöräily äänestyspaikkojen lähellä on kielletty.

Maata jo 17 vuotta hallinneen Yahya Jammehin pääsystä uudelle presidenttikaudelle ei ole epäilystä, mutta Gambian äänestystapa on hieman erikoinen.

Koska Gambiassa vain 40 prosenttia kansalaisista osaa lukea, kansalaiset äänestävät pudottamalla marmorikuulan kannattamansa ehdokkaan säiliöön. Kuulan kilahdus merkitsee annettua ääntä, ja koska se muistuttaa hämäävästi polkupyörän kellon ääntä, on pyöräily äänestyspaikkojen lähellä kielletty.

Entisen upseerin Yahya Jammehin on syytetty hallitsevan epädemokraattisesti rajoittamalla niin opposition kuin lehdistönkin toimintaa.

Länsi-Afrikan maiden yhteistyöjärjestö ei lähettänyt vaaleihin tarkkailijoita, koska vaalit ovat ilmiselvästi epädemokraattiset.

Eurooppalaisten turistien suosiman, suhteellisen vakaan maan talous on kasvanut. Asiantuntijoiden mukaan kasvu ei ole kuitenkaan hyödyttänyt tavallisia kansalaisia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme