Mainos
Mainos

Tappajakeuhkokuume leviää Hongkongissa

Vaaralliseen keuhkokuumeeseen sairastuneiden lukumäärä on lähes tuplaantunut Hongkongissa. Asiasta kertoivat viranomaiset tänään. Sairastuneita on jo lähes sata. Maailman terveysjärjestö WHO antoi jo viikonloppuna taudin vuoksi harvinaisen varoituksen matkustajille.

WHO:n mukaan vaarallinen keuhkokuumetyyppi on leviämässä Itä-Aasiasta myös muihin maanosiin. Eniten sairastuneita on Kiinassa ja Vietnamissa, mutta tautia on esiintynyt myös Indonesiassa, Filippiineillä, Singaporessa ja Thaimaassa. Ainakin Etelä-Korea, Taiwan ja Singapore ovat jo kehottaneet kansalaisiaan olemaan matkustamatta tarpeettomasti Kiinaan, Hongkongiin ja Vietnamiin.

WHO kertoi tänään lähettävänsä Kiinan Guangdongin maakuntaan tutkimusryhmän perehtymään tautiin ja sen syntysijoihin. WHO:n mukaan ryhmä voisi saapua paikalle jo ensi viikolla. Mystinen keuhkotauti on tappanut viisi ihmistä juuri Guangdongissa. Yhteensä tautiin on maailmanlaajuistesti sairastunut parisataa ihmistä. Heistä yhdeksän on kuollut. Taudin ensioireina ovat korkea kuume ja hengitysvaikeudet.

Suomen Kansanterveyslaitos päätti tänään lähettää sairaanhoitopiireille tiedotteen, jotta taudin oireet osataan tunnistaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme