Mainos
Mainos

"Tappajaklovni" murhasi 33 nuorukaista – yksi uhreista tunnistettiin 40 vuoden jälkeen

John Wayne Gacyn uskotaan murhanneen 1970-luvulla ainakin 33 nuorukaista. Heistä kuusi on edelleen tunnistamatta.

Sarjamurhaaja John Wayne Gacyn hirmuteot paljastuivat vuonna 1978, kun hänen talonsa alta löytyi 27 nuoren miehen ruumiit. Vuonna 1980 Gacy tuomittiin kaikkiaan 33 nuorukaisen murhasta. Hänet teloitettiin 14 vuotta myöhemmin.

Kaikkia Gacyn uhreja ei ole vieläkään tunnistettu. 40 vuotta murhien jälkeen yksi heistä tunnistettiin DNA-näytteen avulla vuonna 1976 kadonneeksi James Byron Haakensoniksi, uutisoi New York Times. Hän oli katoamishetkellään 16-vuotias.

Haakenson oli lähtenyt kotoaan bussilla Chicagoon. Perille päästyään hän soitti äidilleen ja kertoi saapuneensa kaupunkiin. Tämän jälkeen hänestä ei ole havaintoja.

Poliisi uskoo, että Gacy murhasi Haakensonin hyvin pian tämän viimeisen puhelun jälkeen. Mahdollisesti jo samana päivänä.

Gacy houkutteli uhrejaan luokseen tarjoamalla heille työtä, rahaa, alkoholia, huumeita tai seksiä. Tämän jälkeen hän raiskasi, kidutti ja lopulta murhasi heidät, kertoo CNN.

Esiintyi lastenjuhlissa klovnina

Gacy esiintyi myös lastenjuhlissa klovniksi pukeutuneena. Siitä hän sai lisänimen ”tappajaklovni”. Vankilaan jouduttuaan hän maalasi useita klovniaiheisia tauluja, jotka myytiin CNN:n mukaan myöhemmin hyväntekeväisyyshuutokaupassa.

Haakensonin tunnistamisen jälkeen jäljellä on vielä kuusi uhria, joiden henkilöllisyys on edelleen pimennossa. Nykyteknologian avulla tunnistaminen on kuitenkin helpompaa kuin ennen, jolloin tutkinta oli pitkälti hammaskarttojen varassa.

Haakenson tunnistettiin sen jälkeen, kun hänen veljenpoikansa suostutteli Haakensonin sisaruksia lähettämään tutkijoille DNA-näytteensä. Jäljellä olevien uhrien tunnistustyötä jatketaan edelleen, ja kadonneiden omaisten toivotaan lähettävän DNA-näytteitään tutkintaa varten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme