Mainos
Mainos

Tarkastajat: IRA:n aseet pysyneet varastoissaan

Kansainväliset tarkkailijat presidentti Martti Ahtisaari ja eteläafrikkalainen Cyril Ramphosa vakuuttavat, että Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n varastoimat aseet ovat pysyneet säilöissään eikä niitä ole käytetty.

Pohjois-Irlanti

Tiedot käyvät ilmi Ahtisaaren ja Ramaphosan laatimasta selonteosta, jonka he luovuttivat eilen kansainväliselle Pohjois-Irlannin aseidenriisuntakomitealle.
-Asevastoihin ei ole koskettu ja voimme vahvistaa, että aseet ovat pysyneet turvassa varastoissa, selonteossa sanotaan.

Ahtisaari ja Ramaphosa totesivat samalla, että heidän on määrä tarkastaa IRA:n asevarastoja säännöllisesti ja varmistaa näin, että varastoituja aseita ei oteta uudelleen käyttöön. Selonteossa ei täsmennetä, kuinka monta varastoa oli tarkastettavana eikä myöskään sitä, missä ja milloin tarkastukset tehtiin. Kyseessä olivat kuitenkin samat varastot, jotka tutkittiin myös edellisellä kerralla kesäkuussa. Varastoissa oli Ahtisaaren ja Ramaphosan mukaan "suuri määrä aseita, mukaan lukien räjähteitä ja muita varusteita".

Selonteossa tarkkailijat toteavat, että IRA on pitänyt kiinni antamistaan lupauksista.
-IRA on pitänyt täysin kiinni velvoitteistaan ja täyttänyt työmme edellyttämät ehdot, ja olemme vakuuttuneita, että yhteistyö jatkuu vastedeskin, tarkkailijat sanovat.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme