Mainos
Mainos

Tarkkailijaryhmä Tshetsheniaan ihmisoikeustilanteen takia

Tshetsheniassa tehdyt julkiset teloitukset ovat saaneet Euroopan neuvoston päättämään tarkkailijaryhmän lähettämisestä alueelle. Teloitusten lisäksi useat maat ovat huolissaan ihmisten sieppauksista. Viimeksi lauantaina katosi kaksi venäläistä avustustyöntekijää.

Euroopan neuvosto ilmoitti eilen, että se lähettää Tshetsheniaan tarkkailijaryhmän ottamaan selvää siitä, miten alueen ihmisoikeustilannetta voitaisiin parantaa. Sveitsiläisen Ernst Mühlemannin johtama ryhmä matkustaa Tshetsheniaan marraskuussa.

Vaikka kuolemanrangaistus on poistettu Venäjältä, ihmisiä teloitetaan Tshetsheniassa edelleen. Tshetshenian johtajat ovat katsoneet, etteivät Moskovan päätökset päde Tshetsheniassa.

Teloitusten lisäksi viime aikoina tehdyt sieppaukset ovat saaneet useat maat huolestuneiksi. Viimeksi lauantaina aseistautuneet ja naamioituneet miehet sieppasivat kaksi venäläistä katastrofityöntekijää. Kirkon hyväksi työskennelleiden miesten tilasta tai olinpaikasta ei ole tietoa.

Venäjän turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Ivan Rybkin on arvellut, että kaikkiaan yli tuhatta ihmistä pidetään kaapattuna Tshetsheniassa. Siepattujen joukossa on useita ulkomaisia avustustyöntekijöitä.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme