Mainos
Mainos

Tarkkailijat varoittavat sisällissodasta Syyriassa

YK:n Syyria-tarkkailijoiden komentaja Robert Mood varoittaa täysimittaisen sisällissodan puhkeamisesta Syyriassa.

Tarkkailijat löysivät eilen Houlan kaupungista yli 90 ihmisen ruumiit, joista 32 oli lapsia. Osa Syyrian kapinallisista on ilmoittanut, etteivät he enää noudata erityislähettiläs Kofi Annanin rauhansuunnitelmaa, ellei YK tee nopeasti jotain siviilien suojelemiseksi.

Arabiliitto on kutsunut jäsenmaiden ulkoministerit hätäkokoukseen Houlan verilöylyn vuoksi. Puheenjohtajamaa Kuwait vaatii, että Syyrian verenvuodatuksen on loputtava.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä käsitellä Syyrian tilannetta keskiviikkona. Tähän asti Venäjä ja Kiina ovat estäneet kaikki Syyrian vastaiset päätöslauselmat.

Sanomalehti New York Timesin mukaan Yhdysvallat yrittää taivutella Venäjää mukaan suunnitelmaan, jossa Syyrian presidentti Bashar al-Assad väistyisi syrjään. Lehden mukaan vallansiirto on tarkoitus toteuttaa samaan tapaan kuin Jemenissä, missä presidentti Ali Abdullah Saleh suostui kuukausien väkivaltaisuuksien jälkeen astumaan syrjään ja luovuttamaan vallan varapresidentille.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme