Mainos
Mainos

Tasa-arvoministeri: Norja ei kiellä seksin ostoa

Norja pyrkii vähentämään prostituution kysyntää ihmiskaupan seurauksista tiedottamalla. Seksin oston kieltoa maassa ei suunnitella.

Tasa-arvoministeri Karita Bekkemellemin mukaan Norja ei tällä erää suunnittele seksin oston kieltämistä.

Kriminalisoinnin sijaan Bekkemellem haluaa tiedottaa seksin ostajille ihmiskaupan ja prostituution seurauksista ja vähentää sillä keinoin prostituution kysyntää, kertoo norjalaislehti VG.

- Ihmiskaupan ja prostituution välillä on selvä yhteys ja ilmiö on kasvussa. Sen sijaan että osoittaisimme syyttävää sormea prostituoituja kohti voisimme etsiä muita keinoja muuttaa tätä kehitystä, Bekkemellem sanoi lehden haastattelussa.

Tasa-arvoministeriö avasi viikonloppuna sexhandel.no -verkkosivut, joilla viranomaiset pohjustavat keskustelua seksin ostajien ja sitä harkitsevien kanssa. Sivustoa ylläpidetään valtion varoin.

Mielipidetiedustelujen mukaan 36 prosenttia norjalaismiehistä katsoo, että seksin ostaminen on hyväksyttävää. Vastaavasti naisista vain 15 prosenttia hyväksyy seksin oston.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme