Mainos
Mainos

Taskuvaraskopla vei puolessa vuodessa yli miljoonan euron saaliin – näillä kikoilla rahat vietiin

Ranskan ja Romanian poliisi on ottanut kiinni yhteistyössä taskuvaraskoplan, joka on saanut puolessa vuodessa vohkittua yli miljoonan euron saaliin. Kopla oli tehnyt ryöstöjään pääasiassa Pariisissa ja Disneylandissa.

Rahan lisäksi ryhmä oli varastanut nahkatuotteita, matkapuhelimia, koruja ja muita arvotavaraa, kertoo The Local. Merkittävä osa varaskoplan jäsenistä oli lapsia, uhrit olivat olleet pääasiassa turisteja.

Poliisin mukaan varasliigan toiminta oli ”erittäin ammattimaista ellei jopa elämäntapa”. Yksi ringin nuorista tyttövarkaista onnistui kuukaudessa varastamaan tavaraa jopa 100 000 euron edestä.

Poliisi on paljastanut joukon kikkoja, jolla kopla vei rahoja uhreiltaan.

1 .Hupsis, rähmäkäpälä tässä

Yksi ryhmän kikoista oli kaataa ohikulkiessa jotain uhrin päälle, kuten kuuma juoma. Tämän jälkeen juoman kaataja yrittää pyyhkiä tahraa anteeksipyydellen, samalla kun aputoveri käyttää tilannetta hyväkseen ja vie saaliin.

2. Oho, tipahti

Etenkin metrossa varkaiden käyttämä kikka on tiputtaa maahan joko metrolippu tai lompakko. Ja kun joku avulias pysähtyy sitä nostamaan, katoaa avuliaan omia tavaroita taustalla väijyvän apurin matkaan.

3. Katso, tissit!

Kuulostaa ehkä vitsiltä, mutta Pariisissa näin on tapahtunut. Varkaiden uhreiksi valikoituu tällöin useimmiten nuoria miehiä, jotka ovat asioimassa pankkiautomaatilla tai vastaavalla. Nuori nainen vilauttaa tällöin miehelle rintojaan tämän huomion kiinnittämiseksi. Ennen kuin mies tajuaa, mitä on tapahtumassa, naisen rikostoveri on ehtinyt napata miehen pankkikortin ja/tai rahat.

4. Selkä selkää vasten

Tämä temppu on suosittu varsinkin täysissä kahviloissa. Varkaat istuvat suoraan uhrinsa selän taakse, valiten uhrin, joka on ripustanut takkinsa tuolin selkämykselle. Kääntymättä vorot käyvät tämän jälkeen uhrin taskut läpi, tyhjentäen ne mahdollisesta saaliista.

5. Lapsijoukko automaatilla

Poliisin mukaan sadat uhrit ovat langenneet huijaukseen, jossa pankkiautomaatin ympärillä on roikkunut joukko lapsia, jotka teeskentelevät etteivät tunne toisiaan. Joku lapsista onnistuu urkkimaan pin-koodin, jonka jälkeen yksi ryhmän jäsenistä hämää uhria samalla kun joku toinen nostaa tililtä nopeasti suurimman sallitun summan rahaa tai vie kortin mennessään. Useimmat uhreista eivät tajua vaaraa, kun ympärillä vaikuttaa olevan iso joukko ihmisiä - jotka kuitenkin kaikki ovat samassa juonessa.

6. Ja sitten otetaan selfie

Pariisissa tien tukkeeksi voi usein pysähtyä selfien nappaaja. Useimmiten kyseessä on vain hetken harmi, mutta joskus kyseessä onkin rosvojoukko, joka yrittää luoda tielle tukkeen tavaraoiden anastamiseksi. Vastaavasti - jos joku pyytää sinua nappaamaan valokuvan, muista ettet keskity kuvaamiseen niin paljon, että unohdat pitää huolta tavaroistasi.

7. Samassa imussa sisään

Metroporteissa saattaa joskus törmätä tyyppeihin, jotka yrittävät päästä porteista sisään samalla aukaisulla ilman lippua. Osa näistä tunkijoista saattaa kuitenkin olla muunkin kuin ilmaisen matkan perässä ja lähituntumaan päästyään vievät käsiinsä osuvat arvotavarat.

8. Hauras mummeli

Kun hauraalta vaikuttava vanhus pyytää apua tien ylitykseen tai portaiden kiipeämiseen, harvalla on sydäntä kieltäytyä. Avuliaisuus voi kuitenkin joskus päättyä siihen, että auttajalta katoaa kello tai tyhjenee taskut.

Poliisi muistuttaa, että kaikki avunpyytäjät eivät suinkaan ole varkaita ja etteikö avunpyyntöihin pitäisi tarttua. Mutta omaa omaisuutta on aina hyvä pitää silmällä.

9. Liukuporras- ja hissitemppu

Liukuportaissa ja hisseissä suosittu temppu on tukkia tie esimerkiksi pudottamalla jotain ja pysähtymällä poimimaan se hitaasti. Kun tie on tukittu, taustalla oleva apuri käyttää hämminkiä hyväksi ja vie uhreilta saaliin.

10. Tavarat terassin pöydällä

Terassin pöydällä arvotavaroitaan, kuten kännykkäänsä säilyttävä voi yhtäkkiä saada seurakseen karttaa tai muuta paperilappua heiluttelevan seuralaisen. Paperilla peitetään arvotavara, joka saman tien napataan mukaan. Temppua käytetään usein myös ihmisiin, jotka ovat juuri maksaneet ravintolalaskun käteisellä ja nostaneet sen pöydälle.

11. Unelias uhri

Jotkut varkaat ovat erikoistuneet metron aikaisiin aamuvuoroihin, jossa he valikoivat uhreikseen erityisesti uneliailta vaikuttavia matkustajia - tai niitä, jotka ovat väsähtäneitä liiallisen juhlimisen jälkeen.

12. Varo (väärä) varas!

Yhtäkkiä joku huutaa ja varoittaa sinua varkaasta kiljuen, että hänen lompakkonsa/tai puhelimensa on viety. Vaistomaisesti taputtelet omat taskusi läpi ja helpottuneena huomaat, että omat tavarasi ovat tallella... paitsi että pian eivät ehkä enää olekaan. Olethan nimittäin juuri tahtomattasi ilmaissut odottavalle vorolle, missä arvotavarasi ovat.

13. Tappelu tai muu hässäkkä

Varkaat ovat hämänneet uhrejaan myös todella rajuilla keinoilla, kuten lavastamalla keskinäisen tappelun tai heittämällä ilotulitteita metrojunaan.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme