Mainos
Mainos

Tass: Venäjän ja Naton sopimus allekirjoitetaan toukokuussa

Venäjän ja Naton suhteita sääntelevä sopimus allekirjoitetaan toukokuussa Pariisissa, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Tieto perustuu asiantunteviin venäläislähteisiin, virallista vahvistusta sille ei ole.

Venäjän ja Naton välisen sopimuksen aikaansaamisesta sovittiin presidentti Boris Jeltsinin ja presidentti Bill Clintonin huippukokouksessa maaliskuussa Helsingissä. Sopimuksella länsi pyrkii lieventämään Venäjän pelkoa siitä, että useiden entisten sosialistimaiden liittyminen Natoon uhkaisi Venäjän turvallisuutta.

Itar-Tassin mukaan presidentti Jeltsin lentää Pariisiin allekirjoittamaan sopimusta. Moskovalainen Eko-radioasema kertoi, että allekirjoituspäivä on "erittäin todennäköisesti toukokuun 5. päivän tienoilla".

Presidentti Clinton vierailee Euroopassa 27. ja 28. toukokuuta. Hän osallistuu Yhdysvaltojen ja EU:n huippukokoukseen. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole ilmoitettu virallisesti, kuka tai ketkä allekirjoittavat sopimuksen Naton puolesta.
(STT-AFP-DPA/MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme