Mainos
Mainos

Tässä joulun hittilahja USA:ssa - "vaatii kymmeniä tunteja harjoittelua"

Lennokkikoptereista on tulossa joulun hittilahja Yhdysvalloissa, kun halvimpien mallien hinta on pudonnut vain muutamaan kymmeneen dollariin.  

Aiemmin lähinnä vain sotilas- ja yrityskäytössä olleet neliroottoriset kamerakopterit ovat viime aikoina tulleet yhä suositummiksi myös tavallisten kansalaisten keskuudessa.  

Asiantuntijat arvioivat, että tulevissa uudenvuodenjuhlissa nähdään ilmassa ennätysmäärä lennokkeja, kun joululahjalaitteet singahtavat yhtä aikaa taivaalle.  

Lennokkeihin erikoistunut juristi Lisa Ellman muistuttaa käyttäjiä varovaisuudesta.   

– Riippumatta siitä kuinka pieni lennokkisi on, on tärkeää tiedostaa kulloinenkin ympäristö ja varmistaa, että lennokin lennättäminen ei aiheuta vaaraa kenellekään, Ellman painottaa.  

Ellman muistuttaa myös, että kamerakoptereita ei saa käyttää naapureiden tai muiden kanssaihmisten vakoiluun.  

Lennokkikouluttaja Adam Gibson painottaa, että joululahjapaketeista paljastuvat lennokit eivät suinkaan aina ole helppokäyttöisiä leluja.  

– Jotta opit kunnolla tuntemaan järjestelmän tarvitset pari viikkoa harjoittelua noin 20 tuntia viikossa, Gibson arvioi.  

Lentotaidon lisäksi Gibsonin mukaan on pidettävä huolta siitä, että lennokki on koottu asianmukaisesti, jotta se pysyy taivaalla.  

Asiantuntijat muistuttavat myös, että lennokkeja ei saa lennättää liian korkealla, jotta ne eivät häiritse muuta lentoliikennettä. Yhdysvalloissa lennokkien maksimilentokorkeudeksi on määritelty 120 metriä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme