Mainos
Mainos

Tässä ovat maailman suurimmat sotilasmahdit – Ruotsi 30:n joukossa

Talouteen ja teknologiaan keskittyvä Business Insider -sivusto listasi joulukuussa maailman 35 suurinta sotilasmahtia. 

Vertailussa otettiin huomioon sotilasmenoihin käytettävä raha, armeijan miesvahvuus, sotilaskalusto ja käytettävissä olevat luonnonvarat. 

Vertailu keskittyy määrään, eikä se ota huomioon esimerkiksi sotilaskaluston laatua tai ydinasearsenaalia. 

Listan tylyn ylivoimainen ykkönen on yllätyksettömästi Yhdysvallat, jonka jälkeen tulevat Venäjä ja Kiina. 

USA on kärjessä etenkin sotilasbudjetissa mitattuna, joka on huimat 620 miljardia dollaria vuodessa. Kaukana kakkosena tulee Kiina, joka käyttää armeijaansa 126 miljardia ja kolmantena Venäjä 76 miljardilla dollarilla vuodessa. 

Miesvahvuudessa mitattuna Kiina on yli kahden miljoonan miehen armeijallaan listan kärjessä. Yhdysvaltojen ilmavoimat on kalustoltaan täysin ylivertainen: maalla on käytössään yli 13 000 sotilaskonetta. 

USA hallitsee kymmenellä lentotukialuksellaan myös maailman meriä. Toiseksi eniten uivia jättiläisiä löytyy Intialta, jonka arsenaalisissa niitä on kaksi. 

Yllättävää listalla on se, että Pohjois-Korealla on eniten sukellusveneitä maailmassa. Suurin osa maan 78 sukellusveneestä on kuitenkin käyttökelvottomia. 

Pohjoismaista listalle on päässyt vain Ruotsi, jonka sijoitus on 29. 

Koko listan voit katsoa Business Insiderin sivuilta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme