Mainos
Mainos

Tässä pussissa Ebola tuotiin Eurooppaan

Ebola-tartunnan saanut espanjalainen lähetyssaarnaaja on lennätetty Espanjan pääkaupunkiin Madridiin tänä aamuna. Hän on saanut tartunnan Ebola-alueella Liberiassa Länsi-Afrikassa. 

75-vuotias katolilainen pappi Miguel Parajes on ensimmäinen Eurooppaan hoitoon evakuoitu Ebola-potilas.  

Potilasta kuljettanut sotilaskone laskeutui Torrejon lentokentälle aamulla kahdeksan jälkeen paikallista aikaa. Brittilehti Daily Mailin mukaan hänen mukanaan lensi nunna, joka ei ole saanut Ebola-tartuntaa, mutta varotoimenpiteenä myös hänet asetettiin karanteeniin. 

Kaksikkoa hoidetaan Madridissa hoitorakennuksessa, joka on tyhjennetty muista potilasta. Hoitajia on kaikkiaan 12, ja he työskentelevät kolmessa vuorossa.

Madridin terveysviranomaisten mukaan Parajesilla ei ole toistaiseksi esiintynyt verenvuotoa, joka on merkki taudin vakavammasta asteesta. 

Pappi oli auttamassa Liberiassa Ebola-tartunnan saaneita paikallisia, kun hän itse sairastui. Pajares ehti työskennellä lähetyssaarnaajana Afrikassa lähes 50 vuoden ajan. Hänen oli määrä palata lopullisesti takaisin Espanjaan syyskuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme