Mainos
Mainos

Tässäkö maailman arvottomin valuutta? 1 000 000 000 000 Zimbabwen dollaria vastaa muutamia eurosenttejä

Kun hyperinflaatio iski Zimbabween vuonna 2009, jouti Zimbabwen dollari hyllylle. Biljoona Zimbabwen dollaria vastasi vuoden 2016 huhtikuussa noin 35 eurosenttiä.

Zimbabwen taloushistoria on täynnä valtavan suuria lukuja. Vuonna 2009, maata koetteli inflaatio, joka kohosi 230 miljoonaan prosenttiin. 

– Se oli kauheaa. Kahvi täytyi maksaa ennen kuin se oli edes tehty, koska kupin hinta saattoi nousta minuuteissa, kahvilaketjun johtaja Shingy Minyeza muistelee epävakaita aikoja uutiskanava CNN:lle.

Hyperinflaation kurimuksessa Zimbabwe hyllytti oman valuuttansa ja otti käyttöön Yhdysvaltain dollarin. Myös Etelä-Afrikan randia, Kiinan yuania, Intia rupiaa, euroa ja Japanin jeniä käytetään nykyisin kaupankäynnissä.

Zimbabwen 10 biljoonan ja yhden biljoonan seteleitä saattoi vaihtaa pankissa aina huhtikuun 2016 loppuun asti, mutta biljoona dollaria vaihtui tuolloin noin 40 dollarisenttiin.

Verkkokaupoissa Zimbabwen dollareista sen sijaan maksetaan kovempaa rahaa. Kukapa ei haluaisi olla biljonääri?

Asiasta uutisoi CNN.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme