Mainos
Mainos

Tässäkö on maailman roskaisin paikka? Tyynenmeren saari herättää miettimään maailman roskaongelmaa

Henderson Island Tyynellämerellä on maailman roskaisin paikka, arvioi kansainvälinen tutkimus. Asiasta kertoi ABC News.

Australialaistutkija Jennifer Laversin mukaan saarella on tiheämmin muovijätettä kuin missään muualla maailmassa.

Hänen tutkimuksena vaatii maailmaa heräämään siihen, että muovijätteen määrä on vastaava riski ihmiskunnalle kuin ilmastonmuutos. Huolena on paitsi roskien vaikutus luontoon, myös muovin ja sen myrkkyjen kulkeutuminen osaksi ruokaketjuun, päätyen lopulta ihmiselimistöön.

Laversin mukaan viiden hengen ryhmältä meni kuusi tuntia analysoida kymmenen metrin alue rannasta, koska jätettä oli niin paljon. Ryhmän tulos oli, että jätetavaraa oli 671,6 kappaletta per neliömetri.

Henderson Island on syrjäinen asumaton 27,3 neliökilometrin laajuinen saari eteläisellä Tyynellä valtamerellä ja kuuluu Yhdistyneelle kuningaskunnalle. Saari on maailmanperintökohde fosfaattiesiintymiensä ja runsaan linnustonsa vuoksi. Saarella elää erilaisia lintu-, kasvi- ja etanalajeja, joita ei tavata missään muualla. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot