Mainos
Mainos

Tässäkö Wikileaksin vuotaja

Wikileaksin julkaiseman salaisen diplomaattiaineiston vuotajaksi epäillään jälleen 23-vuotiasta Yhdysvaltalaista sotilasta Bradley Manningia.

Manning työskenteli aikanaan tiedusteluoperaatioissa Bagdadissa ja häntä on syytetään myös Wikileaksin aikaisemmista paljastuksista. Manningin tekosina pidetään viime kesän Afganistan-vuotoa ja viime keväänä julkaistua videota, jossa nähdään yhdysvaltalaisia sotilaita ampumassa 15 siviiliä.

Vuotojen jatkumista osattiin epäillä jo viime toukokuussa, kun Manning paljasti netissä keskustelupalstalla ladanneensa armeijan tietoverkosta salaiseksi luokiteltua materiaalia.

Manning kertoi asiakirjojen joukossa olevan 260 000 Yhdysvaltain ulkoasiainhallinnon sähkettä, jotka oli lähetetty maan lähetystöistä ja konsulaateista. Keskustelupalstalla hän kirjoitti myös välittäneensä materiaalin Wikileaksille.

Manning on ollut pidätettynä toukokuusta lähtien. Häntä uhkaa 52 vuoden vankeustuomio.

(MTV3)

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme