Mainos
Mainos

Tästä on kyse: Trumpin USA ei päästä pakolaisia sisään mistään maasta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asettaman maahantulokiellon vaikutuksista vallitsee edelleen hämmennystä, mutta pääpiirteissään kyse on seuraavista asioista:

– Maahantulokielto koskee seitsemän maan eli Iranin, Irakin, Jemenin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Syyrian kansalaisia. Määräyksen mukaan melkein kaikilta näistä maista tulevilta maahantulo on kielletty 90 päivän ajaksi.

– Maahanpääsy kaikilta pakolaisilta kansalaisuuteen katsomatta on evätty 120 päiväksi, ja Yhdysvallat ottaa tänä vuonna vastaan enintään 50 000 pakolaista. Trumpin edeltäjä presidentti Barack Obama oli asettanut rajan 110 000 pakolaiseen.

– Syyrialaispakolaisia koskeva kielto kestää määräämättömän ajan.

– Turvallisuusviranomaisilla ja ulkoministeriöllä on oikeus antaa tapauskohtaisesti viisumeita kieltolistalla olevista maista tuleville.

Lista jatkuu videon jälkeen.

– Maahantulokielto ei päde ns. Vihreän kortin haltijoihin. Heillä on pysyvä oleskelulupa Yhdysvaltoihin.

– Poikkeus ovat myös ne, joilla on diplomaattiviisumi tai viisumi tiettyihin kansainvälisiin järjestöihin kuten YK:hon tai sotilasliitto Natoon.

– Tilanne on ollut epäselvä niiden Iranin, Irakin, Jemenin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Syyrian kansalaisten osalta, joilla on myös jonkin toisen maan kansalaisuus.

– Lentoyhtiö Finnairin maanantaina saaman tiedon mukaan maahantulokielto ei koske kaksoiskansalaisia, jos matkustusasiakirjat ovat kunnossa sen kansalaisuuden osalta, joka ei ole kieltolistalla.

– Jos Finnairin asiakkaan lento Yhdysvaltoihin estyy uusien maahantulokieltojen takia, hän voi hakea lipun hinnan palautusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme