Mainos
Mainos

Tätä hammaslääkäriä oli syytäkin pelätä – syytteessä yli sadan potilaan suun tuhoamisesta

Meistä moni pelkää hammaslääkäriä, mutta Jacobus van Nieropin käsissä siihen oli todella syytä, kertoo CNN.

Ranskan Neversissä 240 kilometriä Pariisista etelään alkoi tällä viikolla oikeudenkäynti, jossa hollantilaista Van Nieropia syytetään yli sadan potilaansa suun tuhoamisesta. Syytteen mukaan Van Nierop, 51, on vetänyt ulos terveitä hampaita ja potilailta on murtunut operaatioissa leukaluita. Lisäksi potilaat ovat kärsineet verenmyrkytyksistä ja paiseista.

– Sain heti kitalakeeni kuusi, seitsemän puudutuspiikkiä, ja sitten hän veti kahdeksan hammastani ulos kerralla. Olin vastaanotolla kolme tuntia ja vuosin rajusti verta, kertoo Sylviane Boulesteix, yksi "kauhujen hammaslääkärin" uhreista.

– Muutaman hammaslääkärikäynnin jälkeen minulla olikin yhden kipeän hampaan sijaan 13 kipeää hammasta ja kaksi poistettua hammasta. Tarvitsen hammaskalustooni implantteja ja kruunuja, joita en hoidon alkaessa tarvinnut, Geraldine Letot kertaa kokemustaan.

"Hän ei korjaa, hän hajottaa."

- Geraldine Letot

Van Nieropia syytetään silpomisesta, petoksesta, väärentämisestä ja tekaistuista laskuista. Häntä uhkaa 10 vuoden vankeus ja 150 000 euron sakot. Van Nierop oli paennut kohua Kanadaan. Hän vetoaa mielenterveysongelmiinsa.

Jotkut uhreista ovat olleet niin paniikissa, etteivät he haluaisi edes nähdä hammaslääkäriä oikeussalissa.

– Näimme hänet viimeksi kolme vuotta sitten, sen jälkeen lääkäri on pitänyt syömälakkoa ynnä muuta... joten emme tapaa samaa henkilöä kuin vastaanotolla Chateau-Chinonissa. Pohdimme, onko hän alistunut vai aggressiivinen salissa, Van Nieropin potilaisiin kuulunut Nicole Martin kertoo.

Asianajaja Charles Joseph-Oudinin mukaan uhrit haluaisivat tietää, miksi ja miten Van Nierop kykeni toimimaan tuhoisalla tavallaan näin pitkään.

– Meillä ei ole selitystä hänen teolleen. Uhrien paranemisprosessissa tapahtuneen ymmärtäminen olisi ensimmäinen askel.

– En vieläkään voi syödä normaalisti. Kuolaan. Haluaisin hänen vain myöntävän vastuunsa, potilas Marie Jo Lemoine valitti.

Potilas Nicole Martin sanoo tietävänsä, mikä oli hammaslääkärin motiivina.

– Olimme hänelle vain luottokortteja ja rahantekokoneita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme