Mainos
Mainos

Tätä miestä poliisi jahtaa Pariisissa

Pariisissa poliisi on jahdannut karkuteillä olevaa ampujaa, jonka epäillään ampuneen tai uhkailleen aseella kaikkiaan kolmella tapahtumapaikalla.

Poliisi on vartioinut tärkeimpien tiedotusvälineiden toimituksia, sen jälkeen kun tuntematon mies avasi tänään tulen vasemmistolehti Liberationin toimitilojen aulassa. 

Pumppuhaulikon laukaukset osuivat mieheen, joka työskenteli ensimmäistä päivää lehden freelance-kuvausavustajana. Mies haavoittui hengenvaarallisesti vatsaan ja rintaan osuneista laukauksista. 

– Olin juuri tulossa töihin kun näin maassa makaavan miehen pitelevän vatsaansa ja verta oli kaikkialla, toimittaja Anastasia Vecrin kertoi. 

Pitkään takkiin ja lippalakkiin pukeutunut mies onnistui pakenemaan kaupungin halki La Defencen liikealueelle, missä hän puolitoista tuntia myöhemmin avasi tulen Societe General -pankin edustalla. Tässä välikohtauksessa ei haavoittunut kukaan. 

– Hän ei tainnut tähdätä varsinaisesti kehenkään, hän ampui ilmaan ja sitten ikkunoihin, silminnäkijä Francisco Alvarez kertoi. 

– Ensimmäinen laukaus järkytti kaikki hiljaiseksi, toinen aiheutti yleisen paniikin. 

Kaapatulla autolla pakoon 

Pankilta mies pakeni kaappaamalla aseella uhaten henkilöauton, jonka kuljettajan hän käski ajaa Pariisin maamerkkeihin kuuluvan Champs-Elysees-bulevardin lähistölle. Siellä havainnot miehestä päättyivät, joskin hänen huhuttiin kadonneen kaupungin metroverkoston uumeniin. 

Erikoisen tapahtumaketjun syystä tai miehen motiiveista ei ollut vielä mitään tietoa. Ainoa yhdistävä tekijä näyttivät olevan tiedotusvälineet: poliisin mukaan valvontakamerakuvien perusteella näyttäisi siltä, että sama mies uhkaili aseella perjantaina pariisilaisen BFMTV-uutiskanavan toimituksessa. 

Useita panoksia lattialle aseestaan pumppaamalla tyhjentänyt mies oli uhannut paikalla ollutta päällikkötoimittajaa. *

– Ensi kerralla en ammu sinun ohitsesi. 

Ranskalaispoliitikot vakuuttivat poliisin tekevän kaikkensa ammuskelijan kiinnisaamiseksi.   


*STT korjasi tiedon ammuskelusta aseella uhkailuksi

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme