Mainos
Mainos

Täynnä nauloja ja pultteja – tällaista jälkeä Brysselin pommit tekivät

Brysselin iskuissa käytetyt räjähteet olivat suurella varmuudella itsetehtyjä ja sisälsivät muun muassa runsaasti metallinpalasia, kuten nauloja ja pultteja.

Brysselin pohjoisosassa sijaitsevan sairaalan julkaisemassa röntgenkuvassa näkyy, millaista jälkeä niin sanotut naulapommit ovat tehneet. Muun muassa yhden loukkaantuneen rintakehään oli uponnut pommista sinkoutunut iso pultti.

Poliisi löysi iskujen jälkeen Schaerbeekin alueella tehdyissä etsinnöissä naulapommin sekä runsaasti materiaalia pommien valmistamiseen. Etsinnöissä löytyi muun muassa 150 litraa asetonia, sytyttimiä ja nauloilla täytettyjä säkkejä.

Brysselissä eilen lentoasemalla ja metrossa tapahtuneissa iskuissa kuoli yli 30 ja haavoittui noin 200 ihmistä. Ulkoministeriön mukaan uhrien joukossa oli ainakin kolme suomalaista, joiden vammat olivat lieviä.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme