Mainos
Mainos

TBE-riskialueet uusiksi Ruotsissa

Punkkien välityksellä leviävää TBE-tautia, eli puutiaisaivokuumetta, tavataan Ruotsissa yhä enemmän perinteisten tautialueiden ulkopuolelta, kertoi Dagens Nyheter -lehti tänään.

Tutkijoiden mukaan kyseessä voi olla taudin leviäminen, mutta on myös mahdollista, ettei tautia ole aiemmin osattu edes epäillä muualla kun itärannikon tietyillä alueilla sekä Gotlannin ja Öölannin saarilla.

Joka tapauksessa perinteisen riskialueiden kartat on jouduttu laatimaan uusiksi. Rannikkoseutujen ohella puutiaisaivokuumetta on löytynyt nyt myös Vänern- ja Vätternjärvien rannoilta, joitakin yksittäisiä tapauksia myös Taalainmaalta.

Ruotsissa puutiaisaivokuumeeseen on sairastunut kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana noin 260 ihmistä. 1990-luvulla tautitapauksia rekisteröitiin vuosittain keskimäärin 75.

Puutiaisaivokuumeeseen ei ole varsinaista hoitoa, mutta sitä voidaan ehkäistä riskialueilla rokotteella. Suomessa tautiin sairastuu vuosittain parikymmentä ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme