Mainos
Mainos

Teheranin iskuissa yli 10 uhria – kaikki tekijät tapettu

Teheranin iskujen kaikki tekijät on tapettu, kertoo Iranin poliisi.

Iranin pääkaupungissa Teheranissa on tehty iskuja kahteen kohteeseen. Kaksi iskuista tehtiin ajatollah Khomeinin mausoleumin alueella, kolmas Iranin parlamenttiin.

Iskuissa on kuollut yli kymmenen ja haavoittunut lähes 40 ihmistä, ensihoidon päällikkö kertoo.

Iskujen jälkeen kaupungissa suljettiin katuja ja osa metroliikenteestä keskeytettiin.

Khomeinin haudan ulkopuolella räjähti kaksi itsemurhapommia. Ainakin toinen itsemurhapommittaja oli nainen.

Aamulla hyökättiin myös Iranin parlamenttiin. Parlamenttiin hyökkäsi neljä aseistunutta henkilöä, valtion yleisradioyhtiö kertoo.

Äärijärjestö Isis sanoo tehneensä Teheranin iskut. Järjestö kertoo asiasta Amaq-propagandatoimistonsa kautta.

Poliisi piiritti hyökkääjiä tunteja

Parlamenttiin tehdyssä iskussa kuoli kaksi ihmistä, joista toinen oli parlamentin vartija. Isna- ja Fars-uutistoimistojen mukaan hyökkäyksessä ammuttiin kolmea ihmistä. Hyökkääjillä oli aseinaan kiväärejä ja pistooli, Isna-uutistoimisto kertoo.

Asemiehet pääsivät parlamenttirakennukseen pohjoispuolen sisäänkäynnistä. Yksi hyökkääjistä räjäytti itsensä, ja poliisi piiritti hyökkääjiä useita tunteja.

Pommi-isku vallankumousjohtajan haudalle

Isku ajatollah Khomeinin mausoleumiin tehtiin aamupäivällä. Hautarakennus sijaitsee Teheranin eteläosassa, noin 20 kilometrin päässä parlamenttirakennuksesta. Mediatietojen mukaan iskut liittyvät toisiinsa.

Mausoleumin iskuun osallistui mediatietojen mukaan myös kolme tai neljä muuta hyökkääjää.

Uutistoimisto Fars haastatteli mausoleumin työntekijää, jonka mukaan hyökkääjät tulivat mausoleumin alueelle länsipuolelta ja aloittivat tulituksen, jossa kuoli hauta-alueen puutarhuri. Tulituksessa haavoittui monta ihmistä.

Valtion tiedusteluministeriön mukaan kaupungissa olisi ollut myös kolmas terroristiryhmä, joka pysäytettiin ennen kuin hyökkäykset alkoivat.

Iranin kaupunkeihin ei aiemmin ole juuri tehty iskuja, vaikka esimerkiksi Isis on kertonut, että se pitää maata vihollisenaan. Iranin lähettämät joukot taistelevat Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme