Mainos
Mainos

Teini selvisi hengissä uskomattomasta salamatkasta

Yhdysvalloissa teini on selvinnyt kuin ihmeen kaupalla hengissä matkustettuaan jäniksenä lentokoneen laskutelineissä.

FBI:n mukaan salamatkustaja oli 16-vuotias poika. Teini oli hypännyt Mauiin matkalla olleen Hawaiian Airlinesin koneen kyytiin San Josen lentokentällä.

Lento oli kestänyt kaikkiaan viisi tuntia, jona aikana kone oli noussut noin 11 kilometrin korkeuteen. Olosuhteet lennon aikana ovat olleet salamatkustajalle erittäin hyiset ja vähähappiset.

Onnekkaasti teini selvisi kuitenkin hengissä.

Tajuttomana vielä tunti lennon jälkeen

FBI:ta edustavan Tom Simonin mukaan poika on todennäköisesti ollut suurimman osan lennosta tajuttomana.

– Hänet havaittiin, kun hän oli poistumassa koneen kyydistä Mauilla. FBI haastatteli häntä ja luovutti hänet sosiaaliviranomaisten haltuun, Simon kertoo.

Valvontakameroiden nauhalle oli tallentunut, kuinka poika oli kiivennyt San Josen kentällä aidan yli. Hän oli kuitenkin päässyt kiipeämään koneen laskutelineisiin huomaamatta.

Kone oli laskeutunut Mauille sunnuntaina aamupäivällä. Teini oli ollut tajuttomana ilmeisesti vielä noin tunnin koneen laskeutumisen jälkeen, kunnes oli havahtunut ja hypännyt alas kiitoradalle. Tässä vaiheessa pojan oli havainnut Hawaiian Airlinesin työntekijä.

Teiniä ei syytetä rikoksesta ainakaan Havaijilla.

– Jos Kalifornia haluaa nostaa syytteen rikoksesta, se on sitten heidän käsissään, Simon toteaa.

Laskutelineissä salamatkustusta yrittävän selviäminen lennosta hengissä ei ole ennenkuulumatonta, mutta se on äärimmäisen harvinaista. Useimmat salamatkustamista yrittävät joko jäätyvät kuoliaaksi tai kuolevat hapenpuutteen takia.

Esimerkiksi vuonna 2012 Lontoon kadulle tipahti ruumis, kun 26-vuotias salamatkustaja oli yrittänyt reissata Angolasta Lontooseen British Airwaysin koneen rengastilassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme