Mainos
Mainos

Teiniäitien synnytykset taas kasvussa USA:ssa

Asiantuntijat epäilevät syyksi hallituksen ohjelmia, joissa korostetaan seksistä pidättäytymistä.

Teini-ikäisten tyttöjen synnytykset ovat kasvussa Yhdysvalloissa.

Käänne huolestuttaa tutkijoita, sillä teiniäitien synnytykset ovat laskeneet selvästi 14:n viime vuoden aikana.

Uusimman tilaston mukaan 15-19-vuotiaiden nuorten naisten synnytykset lisääntyivät viime vuonna kolme prosenttia edellisvuodesta. Nyt lähes 42 teini-ikäistä tyttöä tuhannesta saa lapsen.

Suuntaus on herättänyt kiivaan keskustelun siitä, onko nyt kostautunut se, miten hallitus on korostanut seksistä pidättäytymisohjelmia.

Ihmiset kysyvät, ovatko teiniraskaudet lisääntyneet valistuksen puutteen myötä. Näissä ohjelmissa kehotetaan teinejä odottamaan seksiä avioliittoon saakka, eikä heille kerrota mitään raskauden ehkäisystä.

Ehkäisyä korostavan Planned Parenthood -järjestön mukaan pidättäytymisohjelmat eivät yksinkertaisesti toimi, sillä ne eivät hillitse teini-ikäisten seksuaalista aktiivisuutta.

- Viimeisten kymmenen vuoden aikana pidättyvyysohjelmiin on tuhlattu enemmän kuin miljardi dollaria, paheksuikin järjestön johtaja Cecile Richards lausunnossaan.

Terveysviraston teettämän selvityksen mukaan myös seksitaudit ovat jälleen yleistymässä. Erityisesti kuppa, tippuri ja klamydia ovat lisääntyneet. Tutkijoiden mukaan tämä on osa samaa ilmiötä teiniraskauksien määrän nousun kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme