Mainos
Mainos

Teinin uhmakas veto toteutui: Yliopisto jää väliin, kun pojasta tuli miljonääri 18-vuotiaana

Vain muutama vuosi sitten yhdysvaltalainen Eric Finman löi vanhempiensa kanssa uskomattomalta tuntuneen vedon. Kouluun kyllästynyt poika taivutteli vanhempansa lupaamaan, että mikäli poika 18-vuotiaana olisi miljonääri, hänen ei tarvitsisi jatkaa opintojaan yliopistossa, uutismedia CNBC kertoo.

Vuonna 2011 mies osti ensimmäiset virtuaalirahansa. Virtuaalivaluutta bitcoiniin sijoittamiensa rahojen hinta oli tuolloin 12 dollaria.

Nyt 18-vuotias Finman voi ylpeästi todeta voittaneensa vetonsa ja olevansa miljonääri, sillä hän omistaa tällä hetkellä 403 bitcoinia. Yhden kolikon arvo on tällä hetkellä 2700 dollaria, minkä vuoksi miehen bitcoin-omaisuuden yhteenlaskettu arvon on 1,09 miljoonaa dollaria.

Bitcoin on erittäin suosittu virtuaalivaluutta, jonka arvo voi muuttua äkillisesti. Sen toiminta perustuu lohkoketjuteknologiaan. Kyseessä on teknologia, jonka avulla tietojen ylläpito ja tuottaminen voidaan tehdä hajautetusti ja näin ollen varsin turvallisesti.

Vaikka Finman voikin juhlia tavoitteensa saavuttamista jo nyt, hänen tulevaisuutensa näyttää varallisuuden kannalta vieläkin valoisammalta.

– Uskon, että tulevaisuudessa yhden bitcoin-kolikon arvo tulee olemaan muutamasta sadastatuhannesta noin miljoonaan dollariin, taitavaksi sijoittajaksi omin nokkinensa oppinut Finman arvelee.

Suomessa tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme