Mainos
Mainos

Teinitytär kävi sukupuolenvaihdosleikkauksessa – äiti haastaa oikeuteen

Amerikkalaisnainen aikoo haastaa oman transseksuaalisen tyttärensä oikeuteen, koska tämä on käynyt sukupuolenkorjausleikkauksessa ilman hänen suostumustaan. Asiasta on uutisoinut muun muassa New Zealand Herald -lehti.

Anmarie Calgaro on nostanut oikeusjutun Minnesotassa Yhdysvalloissa hänen 17-vuotiasta tytärtään JDK:ta vastaan. Calgaro perustelee menettelyään sillä, että tyttären sukupuolenkorjausleikkaus rikkoo hänen kansalaisoikeuksiaan.

– Koen, että oikeuksiani oman lapseni kasvattajana on leikkauksen myötä loukattu, Calgaro toteaa BuzzFeed Newsin haastattelussa.

Äiti syyttää tapauksessa myös hänen tyttärensä hoitajia. Äidin mielestä leikkaus on laiton, koska hänen tyttärensä on alaikäinen.

Minnesotassa yksin asuvat ja itsensä elättävät teinit voivat kuitenkin lain mukaan itse päättää lääkäripalveluistaan ilman vanhempiensa lupaa. Viranomaiset arvioivat viime vuonna, että JDK on ”vapaa” vanhempiensa hoivasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme