Mainos
Mainos

Teinitytön viimeinen viesti lähti tuhansille – murhasta tuomittu piinaa yhä perhettä

Vuonna 2013 17-vuotias Alexis Murphy viestitti elokuun 3. päivä Twitterissä yli 11 000 seuraajalleen olevansa matkalla ostoksille Lynchburgiin, Virginiassa.

Viimeinen havainto eloisasta ja iloisesta tytöstä tehtiin bensa-asemalla Lovingstonissa, noin 30 kilometrin päässä Lynchburgista, kertoo CBS News. Kolme päivää myöhemmin Murphyn auto löytyi hylättynä Charlottesvillestä.

Tyttöä ei ole löydetty vielä tähänkään päivään mennessä, vaikka hänen murheellinen kohtalonsa onkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä selvinnyt.

Jäljet johtivat asuntovaunulle – ja kahteen mieheen?

Auton löytymisestä kolme päivää katoamisen jälkeen käynnistyivät laajat etsinnät.

Poliisi pidätti pian katoamiseen liittyen 48-vuotiaan Randy Allen Taylorin. Taylor oli nähty samalla bensa-asemalla kuin Murphy tämän katoamispäivänä. Miehen asuntovaunusta oli löydetty lisäksi tytön hius.

Taylor tunnusti olleensa tytön seurassa, mutta hänen mukaansa Murphyn katoaminen liittyi huumekauppaan. Taylorin mukaan tyttö oli jutellut hänen kanssaan bensa-asemalla marihuanan hankkimisesta. Tämän jälkeen Taylor kertoi menneensä asuntovaunulleen yhdessä tytön ja tuntemattoman miehen kanssa.

Taylorin mukaan asuntovaunulla tyttö ja tuntematon mies olivat juoneet alkoholia sekä polttaneet pilveä, mutta hän ei ollut ottanut osaa tapahtumiin. Tämän jälkeen Taylor kertoi poistuneensa paikalta tuntemattoman miehen kanssa, eivätkä he olleet nähneet Murphya enää sen jälkeen.

Taylorin mukaan poliisin tulisikin etsiä asuntovaunussa ollutta toista henkilöä, joka oli ollut 25-30-vuotias mustaihoinen mies, jolla oli afroletit.

Taylor sai kuitenkin tapauksesta syytteet. Hänet tuomittiin Murphyn murhasta toukokuussa 2014 kahteen elinkautiseen.

Toinen teinitytön katoaminen noin vuotta myöhemmin

Murphyn tapaus sai kuitenkin uuden käänteen syyskuussa 2014, kun Virginiassa katosi toinen teinityttö.

Tapauksesta epäiltiin Jesse Matthew-nimistä miestä, joka täytti myös Taylorin antaman kuvauksen Murphyn kanssa asuntovaunussa olleesta tuntemattomasta miehestä.

Tapauksesta avattiinkin uusi tutkinta, jossa Matthew’n DNA-näytettä verrattiin Alexis Murphyn autosta löytyneeseen, tuntemattomaan näytteeseen.

Uuden käänteen myötä Taylor jätti myös saamastaan tuomiosta valituksen. Taylorin valitus kuitenkin hylättiin tämän vuoden huhtikuussa.

"Taylorin olisi jo aika toimia oikein"

Tutkimuksissa varmistui, että toisen teinitytön katoamisesta ja surmasta epäillyn Matthew’n DNA ei vastannut tytön autosta löytynyttä näytettä. Mitään muutakaan yhteyttä tytön ja Matthew’n väliltä ei löytynyt.

– Kaikki oikeudessa esitetyt fyysiset todisteet kertovat, että väkivaltainen kamppailu käytiin Randy Taylorin asuntovaunun sisällä, asianajaja Anthony Martin kommentoi tämän vuoden toukokuussa.

– Todisteet koostuvat timanttikorvakorusta, kynnenpalasesta, pitkästä mustasta hiuksesta, jossa oli merkkejä väkisin vetämisestä. Näissä kaikissa oli Alexis Murphyn DNA:ta ja kaikki nämä löydettiin Randy Taylorin asuntovaunun lattialta, hius Randy Taylorin tyynyltä.

Taylorin asuntovaunun ulkopuolella sijaitsevasta pensaasta löydettiin lisäksi tytön murskattu kännykkä. Sohvan alta löytyi sininen, verinen T-paita, jossa oli myös Murphyn DNA:ta.

Murphyn perhe todisti oikeudessa, että tämän kännykkä oli tytölle elintärkeä, eikä hän olisi jättänyt sitä jälkeensä vapaaehtoisesti.

Murphyn perhe ei myöskään uskonut kenenkään muun liittyvän tytön katoamiseen kuin Taylorin.

– Randy Taylor on yksin vastuussa Alexisin katoamisesta ja hänen olisi jo aika toimia oikein ja kertoa meille, missä hän on, tytön täti Trina Murphy kommentoi WTOP:in haastattelussa tämän vuoden tammikuussa.

Alexis Murphyn ruumista ei ole edelleenkään löydetty.

Alexisin murhasta tuomittu Taylor on pyytänyt elinkautisten tuomioidensa alentamista 20 vuoteen, jos hän auttaa poliisia tytön löytämisessä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme