Mainos
Mainos

Texasin kirkkoammunnan taustalla perheriidat

Texasin sunnuntaisen kirkkoammunnan motiivina olivat ilmeisesti perheriidat. Paikallisviranomaisten mukaan ampujan ainoa yhteys kirkkoon, jossa hän ampumisensa toteutti, oli hänen anoppinsa.

Anoppi ei ollut kirkossa ampumishetkellä, mutta kävi siellä toisinaan. Ampuja oli lähettänyt anopille uhkailuviestejä ennen kirkkoiskuaan.

Kirkkoampumisessa kuoli 26 ihmistä ja haavoittui 20, joista puolet oli maanantaina kriittisessä tilassa.

Hyökkäys tapahtui paikallista aikaa sunnuntaina aamupäivällä baptistikirkossa Sutherland Springsin pikkukaupungissa lähellä San Antoniota.

Silminnäkijöiden mukaan tummiin vaatteisiin, luotiliiviin ja mustaan naamioon pukeutunut mies ajoi kirkon luokse ja ryhtyi ampumaan rynnäkkökiväärillä. Epäilty aloitti ampumisen kirkon ulkopuolella, minkä jälkeen hän astui sisään ja avasi tulen kohti seurakuntalaisia.

Kun mies oli poistumassa kirkosta, lähistöllä asuva mies ampui takaisin omalla rynnäkkökiväärillään, jolloin epäilty pudotti aseensa ja lähti pakenemaan autollaan. Mies ja ainakin yksi toinen silminnäkijä lähtivät omilla autoillaan epäillyn perään.

Poliisi löysi epäillyn kuolleena autostaan. Viranomaisten mukaan hän oli haavoittunut paetessaan kirkolta ja ilmeisesti ampui itsensä takaa-ajon päätteeksi. Ennen sitä mies ehti soittaa isälleen ja kertoa, ettei todennäköisesti selviäisi.

Uhrien joukossa useita lapsia

Miehellä oli kolme tuliasetta: rynnäkkökivääri ja kaksi pistoolia. Hän oli ostanut ne kaikki laillisesti. Tämän ei olisi pitänyt olla mahdollista, sillä Texasissa hänelle ei ollut annettu aseenkantolupaa.

Ampumisen uhrien joukossa oli useita lapsia. Kirkon pastori ja hänen vaimonsa olivat iskun aikaan matkoilla. Pariskunta on vahvistanut amerikkalaismedialle, että kuolonuhrien joukossa oli heidän 14-vuotias tyttärensä.

Mediatietojen mukaan kirkossa kuoli myös muun muassa raskaana ollut nainen ja kolme hänen lapsistaan. Myös haavoittuneiden joukossa kerrotaan olevan useita lapsia.

Kuolonuhrit olivat iältään 1–77-vuotiaita.

Ampuja räyhäsi internetissä

Epäilty ampuja oli 26-vuotias valkoinen mies, jonka kerrotaan asuneen New Braunfelsissa runsaan 50 kilometrin päässä Sutherland Springsistä. Hän työskenteli vartijana.

Mies oli naimisissa toista kertaa. Vuonna 2012 hänet oli tuomittu sotaoikeudessa vaimonsa ja lapsensa pahoinpitelystä. Hänet vangittiin vuodeksi ja erotettiin ilmavoimista.

Sen jälkeen hän asui lyhyen aikaa Coloradossa, jossa joutui oikeuteen syytettynä eläinrääkkäyksestä. Syyte kuitenkin raukesi.

Mies oli militantti ateisti, jolla oli tapana räyhätä sosiaalisessa mediassa haukkuen järjestäytynyttä uskontoa, kirkkoa ja uskovaisia. Miehen tunteneet kertoivat tämän käyttäytyneen usein aggressiivisesti ja vihamielisesti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme