Mainos
Mainos

Tel Avivissa itsemurhaisku

Poliisin mukaan hyökkäyksessä ei kuollut muita kuin iskun tekijä.

Israelissa on tehty itsemurhaisku. Tel Avivin keskustassa tehdyssä iskussa haavoittui ainakin 22 ihmistä, kertovat pelastustyöntekijät. Poliisin mukaan hyökkäyksessä ei kuollut muita kuin iskun tekijä.

Kyseessä on ensimmäinen itsemurhaisku sitten vuodenvaihteen, jolloin palestiinalaisjärjestöjen julistama tulitauko päättyi.

Radikaalin palestiinalaisjärjestön Islamilaisen jihadin edustaja soitti iskun jälkeen uutistoimisto AFP:lle ja ilmoitti, että järjestön jäsen oli tehnyt hyökkäyksen. Ilmoituksen mukaan itsemurhaiskun tekijä oli 22-vuotias nuori mies Nablusista miehitetyltä Länsirannalta.

Poliisin ja pelastustyöntekijöiden mukaan ainakin yhdellä haavoittuneista on vakavia vammoja.

Iskun tekijä oli poliisin mukaan kävellyt paikalliseen ulkoilmaravintolaan ja räjäyttänyt yllään olleet räjähteet. Ravintola sijaitsee vilkkaalla kävelykadulla lähellä Tel Avivin vanhaa bussiasemaa.

Palestiinalaishallinto on tuominnut jyrkästi iskun. Presidentti Mahmud Abbas sanoi, että hyökkäyksellä haluttiin sabotoida ensi viikolla pidettäviä palestiinalaisten parlamenttivaaleja.

-Meidän on saatattava oikeuden eteen nämä luopiot, jotka eivät kunnioita kansallista yhteisymmärrystä, Abbas jyrisi.

Hyökkäys oli myös ensimmäinen sen jälkeen kun pääministeri Ariel Sharon sairastui vakavasti 4. tammikuuta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme