Mainos
Mainos

Telegraph: Suomi varautuu reserviläiskirjeillä suoraan Venäjän uhkaan

Brittilehti Telegraph sanoo avoimesti, että suomalaisten reserviläiskirjeiden lähettäminen liittyy suoraan kasvavaan Venäjän uhkaan.

Lehti sanoo paineen tiivistyneen viime kuukausien aikana, kun Venäjä on loukannut Suomen ilmatilaa ja Suomi on joutunut räjäyttämään merellä syvyyslaukauksia epäillyn vieraan vallan sukellusveneen hätistämiseksi.

Telegraphin artikkeli huomio, että Suomella on Ukrainan jälkeen Euroopan maista pisin maaraja Venäjän kanssa. 1 340 kilometrin rajan epäillään aiheuttavan ”ainutlaatuista haavoittuvuutta” Suomelle Ukrainan levottomuuksien jälkeen.

Artikkelissa uskotaan, että Suomi on valmistautumassa mahdolliseen yhteenottoon Venäjän kanssa 900 000 reserviläiselle lähetetyn kirjeen turvin.

Lehti kertoo haastatelleensa puolustusvoimien Mika Kalliomaata. Hän painottaa, että kirjeiden tarkoitus on vain kehittää yhteydenpitoa reserviläisiin. Ajankohta ei hänen mukaansa heijastele mitenkään nykyistä turvallisuustilannetta.

Lehti lainaa myös Suomen ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternakin sanoja uhkan tunnun tueksi. Kremlin aikeet olivat hänen mukaansa huolen aihe jo ennen Krimin niemimaan miehitystä.

– Jos Venäjä olisi valinnut liberaalin demokratian linjan, ei paineita kirjeen lähettämiseen olisi ollut, Salonius-Pasternak sanoo.

Kremlin aikeet olivat hänen mukaansa kuitenkin huolen aihe jo ennen Krimin niemimaan miehitystä.

– Suomen puolustusvoimat haluaa varmistaa, että kutsun käydessä he voivat luottaa 230 000 reserviläiseen, Salonius-Pasternak jatkaa.

Brittilehti pitää sitä, että Suomi ei kuulu Natoon erityisen altistavana tekijänä uhkalle, mutta mainitsee, että Suomi on vahvistanut yhteistyötä Naton suuntaan viimeisien vuosien aikana.

Lue alkuperäinen juttu täältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme