Mainos
Mainos

Televisiokoomikko nousi presidentiksi äänivyöryllä

Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevan Guatemalan presidentiksi nousee entinen televisiokoomikko Jimmy Morales, 46. Morales sai vaalien toisella kierroksella maanvyörymävoiton keräämällä noin 70 prosenttia äänistä.

Moralesin vaalilupaukset keskittyivät korruption kitkemiseen. Moralesin edeltäjä Otto Perez on parhaillaan vankilassa odottamassa oikeudenkäyntiä jättimäisestä lahjusvyyhdestä.

Moralesin vastaehdokas vaaleissa oli 60-vuotias Sandra Torres. Morales löi Torresin jo presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella syyskuussa, mutta ei tuolloin saanut tarvittavaa yli puolta äänistä, jotta olisi tullut valituksi suoraan tehtävään.

Morales ei toistaiseksi ole kertonut tarkemmin, miten hän ryhtyy tervehdyttämään hallintoa. Hänen vaaliohjelmansa oli vain kuusi sivua pitkä, eikä Moralesin takana olevalla FCN-puolueella ole kuin 11 paikkaa Guatemalan 158-paikkaisessa kongressissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme