Mainos
Mainos

Teneriffalla yksi ebola-tartunnasta epäilty sairaalassa

Yksi Espanjan Punaisen Ristin vapaaehtoistyöntekijä on sairaalassa Teneriffalla tutkittavana mahdollisen ebola-tartunnan takia. 

Mies oli työskennellyt Espanjan Punaisen Ristin johtamalla ebola-klinikalla Kenemassa Sierra Leonessa. Hän oli ollut suorassa kontaktissa ebola-potilaiden kanssa, kertoo espanjalainen El Mundo -lehti.

38-vuotias mies poistui maasta 8. lokakuuta, ja palasi Brysselin ja Madridin kautta Santa Cruziin Teneriffalle viime sunnuntaina. Kotiin palattuaan mies oli itse ottannut yhteyttä terveysviranomaisiin kuumeen ja kurkkukivun takia. 

Viranomaisten mukaan mies on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Myös hänen puolisonsa ja poikansa on otettu sairaalaan varotoimenpiteenä. Heillä ei ole havaittu mitään mahdolliseen tartuntaan viittaavia oireita.

Perhe on yliopistollisessa Nuestra Señora de la Candelaria -sairaalassa. Viranomaisten mukaan sairaalan henkilökunta on valmistautunut hyvin mahdollisten ebola-tapausten varalta. Tätä vapaaehtoistyöntekijän tapausta on tutkimassa ja hoitamassa yli sata ihmistä.   

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme