Mainos
Mainos

Terrori-iskun takana sittenkin Saddam?

Verkko arabimiljonääri ja -terroristi Osama bin Ladenin ympärillä kiristyy. Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita bin Ladenin osallisuudesta viime tiistain terrori-iskuihin.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n entinen johtaja James Woolsey on asettanut kyseenalaiseksi terrorismista epäillyn Osama bin Ladenin osallisuuden New Yorkin ja Washingtonin terrori-iskuihin.

Hänen mukaansa iskujen takana on Irakin johtaja Saddam Hussein. Woolseyn mielestä syyttävä sormi osoittaa bin Ladeniin, koska World Trade Centeriin vuonna 1993 tehdyn pommi-iskun todisteita on tulkittu väärin. Kyseenalainen syyllisyysteoria perustui siihen, että iskun tekijä oli bin Ladenin pakistanilainen kannattaja.

Woolsey kertoi tuoreessa The New Republic -julkaisussa, että liittovaltion poliisi FBI epäili alun perin Irakia vuoden 1993 pommi-iskusta, mutta syyttäjien ja hallituksen painostuksesta käänsi huomionsa bin Ladeniin.

- Osama bin Laden saattaa hyvin olla syyllinen. Mutta viranomaisten kannattaisi harkita myös toista vaihtoehtoa, sitä, että Saddam Hussein rahoitti, tuki ja jopa järjesti iskut, Woolsey muistutti.

Woolsey toimi CIA:n johtajana 1993-1995.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme